Aller au contenu principal
Our testimonials

Tanaphol - Injecteur de viande

Onze Thaise collega Tanaphol werkt sinds 6 jaar in onze voorverpakkingsafdeling. 12 jaar geleden maakte hij de overstap naar België om er te werken bij zijn familie.

Tanaphol, wat zijn jouw verantwoordelijkheden precies in onze voorverpakkingsafdeling?

Mijn functie staat gekend als ‘vulbusman’. Concreet betekent dit dat ik insta voor het klaarmaken van alle gehakten. Het desbetreffende product kan hier dagelijks verschillend zijn maar het gaat voornamelijk over chipolata’s, worsten, hamburgers, ... waarvan deze laatste toch mijn favoriet zijn. Ook alle soorten gehakte in vormpjes worden door mij gemaakt. Ik denk bv. aan crepinetten, soepballetjes, vleesbroodjes, ...

Verder moeten de machines uiteraard klaarstaan voor productie en net zijn voor aanvang, maar ook erna. Zijn er problemen met de machines, dan nemen mijn collega’s van de technische dienst het over.

Hoe heb je deze job leren kennen, Tanaphol?

Na mijn aankomst in België heb ik een opleiding tot uitbener gevolgd. Zo ben ik uiteraard in de voedingsbranche terechtgekomen. Ik vernam echter dat dit niet de enige plaats is waar je in aanraking komt met voeding? Neen inderdaad. Samen met mijn moeder en mijn zus run ik nog een Thais restaurant op de markt van Diksmuide. Mijn moeder is chef, mijn zus sous-chef.

Vroeger deed ik de opstart in de voorverpakking om 5u. Dit had toch vaak een korte nacht als resultaat wanneer je ‘s avonds nog in de horeca werkt. Toen het mogelijk werd om ook om 8u op te starten kwam dit privé toch veel beter uit. Zo heb ik zelf toch iets meer nachtrust na de avonden in het restaurant. Deze wijziging was een mogelijkheid en ik heb deze kans uiteraard gegrepen.Deze combinatie van werk en privé komt me dus wel heel goed uit.

Zijn er nog familieleden of vrienden die hier werken?

Dichte familie of vrienden niet neen, maar ik kan toch wel stellen dat iedereen in deze afdeling mijn vriend is!

Wat zijn de producten die de mensen zeker kunnen herkennen als zijnde ‘made by Tanaphol’?

Dan verwijs ik graag naar de nakende eindejaarsperiode. Het is nog enkele maanden, maar wanneer je de gourmet en fondue schotels met gepaneerde balletjes op je bord krijgt, wees er dan maar zeker van dat ze door mij werden gemaakt! Dit wetende zullen veel mensen hopelijk eens aan mij denken :).

Super, wat een leuke afsluiter. Ik zal er zeker aan denken wanneer we de vele schotels zullen zien liggen in de winkels. Bedankt Tanaphol!